Spela på hästar

Är man någorlunda insatt i sport, vet man troligtvis om att just hästsporter är av ett stort intresse för det svenska folket. På TV är det nästan oundvikligt att zappa förbi en kanal som inte visar hästhoppning eller trav. När det kommer till att satsa pengar på hästar är det dock trav som ligger högst upp på listan och det är betydligt mindre vanligt att någon satsar pengar på hoppning.

Hur spelar man då på hästar? Allt handlar egentligen om vilken häst som vinner loppet. Är du helt ny på området kan det finnas vissa begrepp som är svåra att förstå sig på och det är därför bra att man talar med någon med tidigare kunskap eller använder sig av internet för att hitta bra guider och tips.

Är du ute efter att vinna de riktigt stora pengarna är det trav som V75, V86 och V65 som du ska satsa på. Dessa lopp ser du på Solvalla i Stockholm och loppen körs 10 gånger per år, åtminstone V75. Är det istället V68 du vill spela på, kan du följa detta varje onsdag under hela året. Det är inte ovanligt att spelare har lyckats komma ifrån travbanan och blivit miljonärer. Beloppen är höga och lockar många spelare till banan.

Trav kan spelas på flera olika sätt. Du kan t.ex. satsa pengar på den häst du tror kommer att vinna loppet. Det minsta beloppet att satsa ligger på 5 kronor. Det andra alternativet är att du satsar på att din häst kommer komma bland de tre första hästarna i mål. Att satsa på det sistnämnda alternativet ger större chanser till vinst och oddsen blir i detta fall lägre. Lägre odds ger dock också en lägre vinst, men kan vara ett bra och roligt sätt att komma igång med sporten. Vill man inte besöka Solvalla vid varje speltillfälle, kan man följa travet hemifrån eller från ett ATG-ombud.